‘MODIFORM KAN OP ZWARTE LAND 2’

Artikel in LETOP Scherpenzeel roept meer vragen op dan krantenkop doet vermoeden.

De kop in de LETOP SCHERPENZEEL van 3 mei jl. doet vermoeden dat het realiseren van een grote loods op het weidegebied tegenover de Grebbelinie een gelopen race is. 
Als je het artikel in de krant leest zie je dat er nog heel veel obstakels zijn voor de initiatiefnemers. Tijdens de opinieronde in de Scherpenzeelse Raad bleek eens te meer dat de oppositie eenstemmig is in hun standpunt: ‘Modiform moet naar een regionaal terrein’ en ze worden daarin gesteund door het standpunt dat de Regio Food Valley inneemt over grootschalige bedrijven.

Ook de semantische discussie met de wethouder of er nu sprake is van een verbintenis tussen Modiform en de gemeente roept alleen maar meer vragen op.

In dezelfde editie van de krant lezen we ook dat de gezamenlijke wethouders van verkeer van de drie betrokken gemeentes zich zorgen maken over de toenemende belasting van de N224. Expliciet wordt ook daar weer verwezen naar de plannen van Modiform. Ze gaan bekijken of ze ‘een gezamenlijk standpunt kunnen formuleren’. Dat klinkt nog niet erg geruststellend.

By Communicatie HSG&G

Secretaris Stichting HSG&G

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *