VAN ROSSEM VERTELT

over de Grebbelinie

Maarten van Rossem bezocht onlangs de Grebbelinie waar hij voor RTV Utrecht opnamen maakte bij het museum van de Stichting ‘Grebbelinie in het vizier’. Het programma stond in het teken van het herdenken van gebeurtenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Van Rossem interviewde twee vrijwilligers van de stichting over onder meer de mobilisatie en de gevolgen daarvan, de verwoesting van delen van Scherpenzeel en Woudenberg bij de Duitse inval én over persoonlijke ervaringen van één van de vrijwilligers, Johan Lagerweij, die toen 10 jaar oud was.

Maarten van Rossem interviewt Johan Lagerweij (klik op de afbeelding)

En hier kan je de hele aflevering zien van “Van Rossem vertelt”.

By Communicatie HSG&G

Secretaris Stichting HSG&G

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *